Persienner Stockholm

Kvalitetspersienner

Persienner

Vi har ett omfattande sortiment av olika persienner och kan garanterat ta fram en produkt av hög kvalitet som passar just din bostad. De vanliga persienntyperna är:

  • Frihängande persienner
  • Mellanglaspersienner
  • Träpersienner

För de varianter som placeras mellan fönsterglasen eller är frihängande använder vi produkter erbjuder ett oslagbart insynsskydd, sol- och ljusreglage. Lamellerna är tillverkade av brännlackerat och speciallegerat aluminium som håller mycket hög kvalitet och har lång livslängd.

Persienner med trälameller förenar stil och funktion på ett utmärkt sätt. En skräddarsydd träpersienn från oss är inte bara ett sol- och insynsskydd utan även en elegant inredningsdetalj.

Vi har ett brett urval av olika lamellbredder, färger och kombinationsmöjligheter. 

Mer än bara solskydd

Persienner är så mycket mer än de gråa och tråkiga lösningar som de flesta gamla hyresbostäder har. Det finns mycket fler alternativ än man tror och olika typer av persienner som passar olika ändamål. Framförallt du som bor i huvudstaden har tillgång till en stor mängd specialister på persienner i Stockholm, inte minst oss.

Till att börja med finns de inte bara monterade mellan glasen som brukade vara det vanligaste förr. Visserligen är det praktiskt då man inte behöver rengöra dem lika ofta, men med en mikrofibertrasa kan du lätt och snabbt torka av dina utanpåhängande persienner på vardera sida genom att vinkla dem.

Persienner i olika kategorier

Förutom de klassiska inomhuspersiennerna finns det även fasadpersienner som används utomhus. De är så gott som alltid gjorda av aluminium för att de ska kunna stå emot alla typer av väderlekar. De är starka nog att dra ner för att skydda fönstren när det stormar och erbjuder den perfekta lösningen för solskydd för den som har stora fönster i sitt hus. De har bredare lameller än interiörpersiennerna, vanligen mellan fem och tio centimeter. Dessutom är de monterade med en skena på utsidan av fönstren så att de inte påverkas så starkt av vind.

Man kan få dem styrda med motor om de är riktigt tunga, men det finns även lösningar med vevar och linor för mindre fönster som är lätta att reglera inifrån. De ger en perfekt mörkläggning av ett rum då inget ljust smiter in. De är konstruerade så att det inte blir några glipor mellan lamellerna när de är helt stängda. Perfekt för hemmabion!

Interiörpersienner finns som sagt i två huvudgrupper. Mellanglaspersienner som hänger mellan två av glasen i fönstren och frihängande persienner som man hänger på insidan. Det vanligaste idag är de frihängande och de erbjuder vanligen en större flexibilitet när det kommer till material, färger och lamellbredd. Mellanglaspersiennerna är ju begränsade av hur brett det är mellan de respektive glasen i fönstret. Med de frihängande kan du själv utgå ifrån vad du tycker är snyggt. Många gillar lite bredare lameller av trä för att ge ett rum en mer rustik stil. De blir mer till en del av inredningen än bara en funktionell pryl som man måste ha. Du hittar enkelt alla varianter när du köper persienner i Stockholm.

Persienner mer flexibla än rullgardiner

Persienner är mycket mer flexibla än till exempel rullgardiner och andra typer av jalusier. De ger både ett fullgott solskydd, såvida man inte håller på med mörkrumsteknik förstås. Dessutom kan de användas lätt vinklade för att främst ge insynsskydd. Det kan vara skönt att kunna släppa in lite ljus och luft, utan att folk kan se in utifrån. Med en rullgardin kan du ju bara välja hur mycket den ska vara nerdragen.

Kom också ihåg att du kan få motoriserade lösningar till många typer av persienner idag. Det finns till och med batteridrivna motorer som sköter neddragning och vinkling av persienner. Du styr dem med en fjärrkontroll. Det går också att sätta dit en solcell för att ladda upp batterierna. Annars håller de i cirka 3 år ändå innan de måste bytas ut.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad som finns och kan ge dig tips och råd på vad som kan passa din bostad och dina behov bäst.

Vi har ett stort utbud av persienner